Susanna Ihalainen

Olen 49v. nainen ja kärsinyt vauvasta asti ummetuksesta. Äitini juotti minulle jo tuttipullossa maidon seassa mallasuutetta, jotta sai kiinteämmän tavaran ilmestymään vaippaani. Muistan lapsuusajalta ne monet kerrat, kun olen viettänyt vessassa aikaa itkien kivusta, otsasuonet pullollaan.

Aikuisiällä olen kuullut kerta toisensa jälkeen, kun lääkärit ovat hokeneet minulle kuin mantraa kuitulisien tärkeydestä, vaikka ne ovat olleet yksi pahimmista turvottajista. Voisin jopa sanoa olevani kävelevä ummetuslääkemainos. Tuskin on kovinkaan montaa tuotetta tai tapaa, jota en olisi elämäni aikana kokeillut. Myös kaikki mahdolliset ruokavaliot on tullut testattua.

Vuosien jälkeen voin ilokseni todeta, että ensimmäinen ruokavalio, joka on poistanut ummetusongelmani, on ollut ketogeenin ruokavalio. Olen noudattanut sitä nyt vasta noin kuukauden ajan, mutta hienoin tuloksin. Ei enää turvotusta, ei ummetusta. Minulla on myös kilpirauhasen vajaatoiminta, jonka sanotaan hidastavan suolen toimintaa. Ketogeeninen ruokavalio on päästänyt minut ummetuspiinasta (kilpparista huolimatta) ja loistavana bonuksena olen saanut vähentää myös kilpirauhaslääkettäni.

Close Menu